Понеделник - Петък8:00 - 18:00
Офисгр.Пловдив. ТЦ Европа, ул."Княз Борис I-ви Покръстител", 11a
Намерете ни и в:

Високоплатени професии през 2020 в България

„Работата ти ще запълни голяма част от живота ти и единствения начин да си напълно доволен е да правиш това, което вярваш, че е добра работа. Единственият начин да вършиш добра работа е да обичаш това, което правиш. Продължавай да го правиш и не се примирявай!“ – Стив Джобс

Как да изберем високоплатена професия

Един от най-важните житейски въпроси, по които човек трябва да помисли и да вземе решение е неговата професия. Тези теми за размисъл започват с началото на нашето образование. Това е важно решение, което трябва да бъде добре обмислено, тъй като то определя развитието и живота ви от тук насетне. Всеки иска да бъде успешен в живота, да получава добре платена работа и да реализира амбициите си. Затова изборът за нашето обучение и образование е в основата на всичко. Мнозина се замислят кои професии ще бъдат най-търсени в бъдещето и кои ще бъдат най-високоплатени.

Ако не сте напълно наясно какъв да бъде избора ви, преди това си отговорете на няколко въпроса, те ще ви дадат по-ясна представа какъв да бъде най-правилния ви избор:

  • Какво обичам да правя?
  • Какво ме интересува?
  • Какво очаквам от бъдещата професия?
  • Как аз виждам бъдещата си работа?
  • Това ли е моето желание?
  • Кои са моите силни и слаби черти ?

 

Това са най-важните определящи въпроси. Тези въпроси ще ви доведат до отговори, които ще помогнат да определите посоката, в която да се развивате, т.е. те ще ви доведат до най-важния въпрос: как да изберем бъдещата си професия?

Най-високо платените професии в България

От счетоводна къща Паралееви ще проследим кои са най-високоплатените професии в България .

На първо място е важно да се уточни, че такъв вид информация се променя през годините и има непостоянен характер. Съществуват и разлики според градовете и различните видове компании. Но в обобщение можем да затвърдим, че въпреки тези различия има няколко професии, които запазват челните позиции, такива са по-модерните професии, които са свързани с развитието на високите технологии.

Представяме ви списък на позициите, които заемат най-високите и доходоносни заплати в България:

  • Главен изпълнителен директор– тази позиция попада в сектора с Висшия мениджмънт, като средната нетна заплата за тази професия е 5 456,00лв. Тя заема челното място в този списък;
  • ИТ архитект– Технологиите ни заобикалят навсякъде и вече дотолкова са навлезли в ежедневието ни, че смартфоните, компютрите, таблетите са неразделна част от нашия живот. Бизнесът също до-голяма степен зависи от технологиите. Което води до нуждата от IT специалисти. Професиите в тази област са много и всичките поддържат едно доста високо ниво на заплащане, но една от най-важните и перспективните сред тях е тази на IT архитекта. Това са онези специалисти, които имат глобалния и стратегически поглед върху бизнеса и в същото време познават възможностите на технологиите, така че могат да изготвят цялостната стратегия за технологичното развитие на организацията и да препоръчат най-подходящите и разходоефективни технологии. Средната нетна заплата е 5 265.00лв.
  • Моряци, пилоти- тяхната професия се намира в сферата на Транспорта, спедицията и логистиката и е от изключително важно значение, за икономиката и търговията в световен мащаб. Тяхната средна нетна заплата възлиза между 4 880.00 лв. и 3976 00 лв.

Други професии, които са също от изключителна важност за обществото и  са добре заплатени са от сферата на Правото, Медицината, Фармацефтичната индустрия, Металургия, Енергетика, Банките, Икономиката, Финансите и счетоводството.

Най високо платените професии в САЩ и Европа

Според различни проучвания, най-високи заплати получава населението в Европа: в Лихтенщайн средната нетна заплата е на стойност 10 128.00 лв., следвана от Дания с 9 943.00 лв. и Швейцария с 9 940.00 лв. САЩ се класира след тях с 9 032.83 лв.

В Германия най-високи позиции заемат инженерите, юристите и лекарите със средно 50 000 евро годишно брутно възанграждение.

В продължение на няколко години най-впечатляващата средна месечна заплата във Великобриятания е заемана от медицински персонал, висококвалифицирани адвокати и финансисти. Общата им печалба за месеца възлиза на около 60 000 паунда.

В обощение можем да кажем, че петте най-перспективните (и добре платени)  професии  по света са:

–          Медицина и фармация

–          Инженерни специалности

–          Анализи и изследвания (в областта на бизнеса, технологииге, финансите, маркетинг и продажби)

–          Правни/счетоводни услуги

Е. Паралеева

ОФИСАдрес
гр.Пловдив. ТЦ Европа, ул.``Княз Борис I-ви Покръстител``, 11a
МОЖЕ ДА НИ ПОТЪРСИТЕРаботно време
Понеделник - Петък 8:00 - 18:00
Събота и Неделя: Почивни дни
ОНЛАЙНSkype
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИИнформация
Счетоводни услуги
Регистрации
Регистрация на ЕООД или ООД
Регистрация на ЕТ
Регистрация по избор по ЗДДС
НАМЕРЕТЕ НИ И ВСоциалните мрежи
Може да ни пишете с вашите въпроси и ще ви отговорим, когато имаме възможност
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://skp.bg/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

СК Паралееви 2020. Всички права запазени

СК Паралееви 2020. Всички права запазени