Понеделник - Петък8:00 - 18:00
Офисгр.Пловдив. ТЦ Европа, ул."Княз Борис I-ви Покръстител", 11a
Намерете ни и в:

Идеи за бизнес със заведение за бързо хранене

Имате предприемачески дух и често ви хрумват идеи в главата за собствен бизнес. Спрели сте се на заведение за бързо хранене и сте решили да реализирате идеята. На пръв поглед отварянето на такъв тип заведение може да ви се стори лесно, но има много тънкости, които трябва да спазите. Затова ви съветваме да използвате услугите на счетоводител, адвокат, който да ви напътства през целия процес, за да не пропуснете някоя важна подробност и бизнеса ви да е легален.

Предимствата на заведенията за бързо хранене

В тази статия ще ви запознаем подробно какво ще ви е необходимо за реализацията на начинаещия ви бизнес и какви са предимствата да сте собственик на заведение за бързо хранене.

През 21 век времето сякаш толкова се е забързало, че все по-често започваме да се храним “на крак”. На помощ идват заведенията за бързо хранене. Най-видното предимство на този вид бизнес е това, че подготовката на тези стоки спестяват време. Въпреки че готвачите и масово нашумелите инфлуенсъри разказват за предимствата на прясната храна, след края на тежкия и дълъг работния ден, често се прибираме уморени и гладни вкъщи, а тогава пицата, дюнера или бургерът стават идеалния вариант за вечеря.

Освен времето, което е необходимо, за да си сготвим нещо, имаме и разходка до магазина, за да си набавим необходимите продукти, добавяме и времето за приготовление на продуктите. Това отнема доста дълго време. От тази гледна точка можем да кажем, че това е друго предимство на заведенията за бързо хранене, освен че ни спестяват време, спестяват и средства. В случай, че човек живее сам, би могло да му излезе доста по-евтино закупуването на готова храна от магазина, отколкото ако да си я приготви сам.

Друг вариант за заведение за бързо хранене , освен общоприетите “ fast food “ хранителни вериги, имате и опция да си отворите ресторант, който да приготвя много и различни видове на брой ястия. Можете да предлагате обедно меню, различни промоции. Такъв тип заведения се посещават често, ако се намират в близост до училища, университети, големи предприятия и офиси.

Храните от веригите за бързо хранене често се свързват с въпроси относно здравето ни. Ако сте предпазливи обаче можете да намерите и да избирате по-здравословни варианти в менютата на тези заведения. Салатите са страхотен избор за здравословна вечеря, а когато си поръчвате хлебни изделия помолете те да бъдат от пълнозърнест хляб. Поръчвайте си крехко месо, фрешове. А какво по-хубаво от чаша вода за утоляване на жаждата?

 

Какво трябва да знаем за управлението на заведение за бързо хранене

Вашата задача на първо място е да наемете персонал, който да върши своята работа съвестно и грижливо. Освен, че е необходимо да ги запознаете с начина на работа, трябва да контролирате и следите, задачите, които сте им възложили.. Не забравяйте обаче, че и те са човешки същества и трябва да се отнасяте към тях с уважение. Постигнете баланс между вас, по този начин управлението на персонала задвижва колелото на успешния мениджмънт на персонала.

Всеки ще се опитва да пробие в тази доста трудна и конкурентна среда, затова подходете по начина, по който да предлагате своите продукти и услуги, в най-добрата им светлина. Дори да притежавате най-страхотния интериор, да сте наели и обучили най-усмихнатия и вежлив пероснал, да предлагате продукт, който е уникален, ще трябва да подходите така, че хората да разберат за вас. Тоест рекламата е една задължителна точка в разходния бюджет на всяко заведение.

Друга важна точка, на която трябва да обърнете внимание е инвентара, с който ще разполагате. Препоръчително е да разполагате с по-качествени и по-скъпи стоки и машини за приготвянето на крайния продукт. По този начин ще привлечете повече клиенти, а и ще улесните персонала, тъй като по-качествените машини имат по-голяма функционалност. Помнете поговорката “Евтиното излиза скъпо” !

Примерен бизнес план

За да вървите последователно е необходимо да си създадете визия на вашия бизнес проект и да го превърнете във Бизнес план. Какво ще ви бъде необходимо? Преди всичко трябва да си определите целите. Разработването на концепцията да се базира на реалностите за клиентите на пазара. Помислете и за локализацията на вашия ресторант, заложете на това мястото да бъде лесно достъпно. Основните точки, които трябва да включват вашия бизнес план са:

  • Въведение- кратко описание на проекта и вашите цели
  • Местоположение на обекта- препоръчително е да се приложат точните координати на вашето заведение, документи за собственост/наем, достъпност на мястото;
  • Концепция на развитие – обобщете вашия имидж, към какво се стремите, каква ще е вашата позиция след 1-5 години.
  • Посочете какви умения следва да притежава вашият персонал.
  • Проучване на пазара – идентифициране на целеви пазарни сегменти, проучване на конкуренцията и как да се справим с нея.

Следва да имате и план за финансирането на вашият проект. Той включва:

  • Размера на основния капитал, който ще вложите и бюджет за развитието на вашата цел;
  • Прогнози за бъдещите разходи и приходи;
  • Прогноза за вашата бъдеща печалба;

Имате възможност да участвате в различни проекти и финансирания по различни програми от Европейския съюз и държавата. Можете да се запознаете с тях от тук –>

Счетоводна къща – Паралееви подготвя заявки и обработва документация по различни видове процедури, които могат да бъдат полезни за вашия бизнес.

Счетоводство

След като сте взели окончателно решение да сте горд собственик на заведение за бързо хранене, ви съветваме да се възползвате от услугите на счетоводител, тъй като ще имате известни въпроси за решаване. Някои от тях включват регистрирането на ваша фирма, наемането персонал,следенето на приходите и разходите, които ще получавате, данъци и такси, които ще бъдат дължими. За да е законосъобразен вашия бизнес и за ваше облекчение и спокойствие, счетоводителят ще ви бъде от огромна полза.

Е. Паралеева

ОФИСАдрес
гр.Пловдив. ТЦ Европа, ул.``Княз Борис I-ви Покръстител``, 11a
МОЖЕ ДА НИ ПОТЪРСИТЕРаботно време
Понеделник - Петък 8:00 - 18:00
Събота и Неделя: Почивни дни
ОНЛАЙНSkype
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИИнформация
Счетоводни услуги
Регистрации
Регистрация на ЕООД или ООД
Регистрация на ЕТ
Регистрация по избор по ЗДДС
НАМЕРЕТЕ НИ И ВСоциалните мрежи
Може да ни пишете с вашите въпроси и ще ви отговорим, когато имаме възможност
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://skp.bg/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

СК Паралееви 2020. Всички права запазени

СК Паралееви 2020. Всички права запазени