Понеделник - Петък8:00 - 18:00
Офисгр.Пловдив. ТЦ Европа, ул."Княз Борис I-ви Покръстител", 11a
Намерете ни и в:

Идеи за малък бизнес

Да имаш собствен бизнес е мечта на амбициозните млади хора и цел на доста предприемачи в България. Сред по-голямата част от хората, започването на техния бизнес има кауза, свързана с нещо, което силно ги вълнува и тя е изключително важна за тях. Поради тази причина реализирането на собствена бизнес идея е от съществено значение. Важно е да се отбележи, че основната част за успешната реализация на бизнеса зависи изцяло от умствената нагласа на човека.

 

Как да стартираме малък бизнес

При начинаещите предприемачи най- често задаваният въпрос е “как и от къде да започна?” . За начало е добре да си изясните какво точно желаете да постигнете и за какъв период от време според вашите умения, които притежавате. На този етап е от съществено значение да осъзнаете какви отговорности можете да поемете и как ще бъде финансиран вашия проект. Преди всичко е добре да прецените в каква насока искате да се развивате. Ако се чувствате  силни в това, да комуникирате и успешно да убеждавате хората, то сферата на търговията и услугите е вашето амплоа. Ако сте сред хората, които са изобретателни, умели и желаете да предлагате ваши собствени изделия, то вие бихте се справили отлично в сферата на производството.

Създайте си ваша собствена визия, бъдете различни и много мотивирани, разгърнете вашият потенциял.

Как да развие собствен бизнес с малък капитал и финансиране от ЕС

2020 година е изпитание за бизнеса. В следствие на пандемията от covid-19 по-голямата част от фирмите изпитваха затруднения. Европейският съюз в тази връзка предлага програми, в различни видове области.

Счетоводна къща Паралееви обработва заявки и документи по различни видове програми и проекти, които са финансирани от Европейския съюз. Можем да сме ви полезни и подпомогнем стартирането на вашия бизнес. Според вашите нужди и предпочитания, ние ще ви насочим към точната програма, която ще ви е от полза и ще финансира вашия бизнес.

Подходящи идеи за бизнес в малък град

Стартирането на собствен бизнес в малкия град може да бъде едно несигурно начинание, което крие редица рискове. Всеки минус, който  малкото населено място дава, вие можете да го обърнете във ваше предимство. Например вашите разходи за наем на помещение ще бъдат по-малки, в сравнение с тези от по-големите градове. Конкуренцията също е в пъти по-малка, също така има възможност да е останала пазарна ниша, в която да впишете вашия бизнес успешно. Няма да ви бъде необходим голям начален капитал и ще имате минимални инвестиции. Още един плюс във ваша полза е, че в по-малките градове няма да ви бъдат необходими големи разходи за реклама, тъй като по-голямата част от “популярността” се придобива от “от човек на човек”.

Подходящи идеи за бизнес в малкия град са:

– хранителен магазин- тъй като това е бизнес, който е необходим за основните човешки нужди, градът винаги ще се нуждае от такъв.

– кафене/бар, ресторант- когато липсват места за развлечения, хората обикновено ги търсят в по-големия град. Щом сте насочили бизнеса си към малък град, вие най-вероятно познавате града достатъчно добре и знаете от какво точно има нужда той. Много често в малкия град има едно, максимум – две места, където жителите могат да празнуват сватби, годишнини, големи поводи или просто да разпускат с приятели.

– козметичен салон- всяка жена обича да изглежда и да се чувства добре в кожата си. Услугите, които салоните предлагат са многобройни и често посещавани от жените. Мъжете от своя страна също се нуждаят от освежаване на прическата си всеки месец.

– медицински услуги- липсата на кадри е проблем не само в малките градове. Такива услуги винаги ще бъдат необходими и в полза на обществото.

 

Какъв бизнес може да развие на село

В града или на село, разходите никога не спират. Ако сте от хората, които обичат чистия въздух, повече пространство, имат голям двор на село- вие имате потенциала да развиете успешен бизнес на село.

biznes-na-selo-vuzmojnosti

Вие имате всичко необходимо, за да стартирате вашето начинание. Идеи за бизнес на село представени тук, ще ти помогнат да вземеш по-бързо и по-адекватно решение. Вариантите, с които можете да старирате са в сферата на животновъдството и растениевъдството, в зависимост от местоположението на селото, можете да предлагате и туристически услуги .

  • Производството и продажба на здравословни храни е едно от нещата, с които можете да стартирате. Ако разполагате с голям двор, можете да насеете различни видове култури, плодове и зеленчуци, като разбира се, трябва да се съобразите с изискванията на ХЕИ и законодателството.
  • Животновъдство- при отглеждането на добитък, ще имате възможността да разполагате с богата на вид продукция. Например при отглеждането на едър рогат добитък, ще можете да предлагате месо, мляко ( както и млечни продукти, кашкавал, сирене).
  • Пчеларство- това също може да бъде една добра инвестиция. Производството на мед не е масово срещано сред обществото.
  • Селски туризъм- ако вашето село се намира сред природата, в планината, близо до туристически дестинации, това също е добър вариант за реализиране на вашия бизнес в сферата на услугите и туристическия бизнес. Природата е тази, която ни зарежда от сивите и еднообразни дни, а хората имат нужда от отдих сред нея.

 

Успех в начинанията!

 

Е. Паралеева

ОФИСАдрес
гр.Пловдив. ТЦ Европа, ул.``Княз Борис I-ви Покръстител``, 11a
МОЖЕ ДА НИ ПОТЪРСИТЕРаботно време
Понеделник - Петък 8:00 - 18:00
Събота и Неделя: Почивни дни
ОНЛАЙНSkype
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИИнформация
Счетоводни услуги
Регистрации
Регистрация на ЕООД или ООД
Регистрация на ЕТ
Регистрация по избор по ЗДДС
НАМЕРЕТЕ НИ И ВСоциалните мрежи
Може да ни пишете с вашите въпроси и ще ви отговорим, когато имаме възможност
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://skp.bg/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

СК Паралееви 2020. Всички права запазени

СК Паралееви 2020. Всички права запазени