Понеделник - Петък8:00 - 18:00
Офисгр.Пловдив. ТЦ Европа, ул."Княз Борис I-ви Покръстител", 11a
Намерете ни и в:

Как да регистрирам фирма за маникюр (Документи + Изиксвания)

В ерата на 21 век жените и момичетата винаги се стремят да изглеждат чудесно. Ето защо бизнесът в козметичната индустрия, винаги е бил сред най-търсените услуги. Вие сте решили да отворите салон за маникюр, но не сте напълно наясно какво ще ви е необходимо за начало. Затова ние от счетоводна къща “Паралееви” ще се опитаме да разясним основните въпроси необходими за отварянето на такъв салон.

Едно от най-важните неща за една жена е това маникюрът и да е добре поддържан и в перфектен вид. За нея е от съществено значение, когато посети салона ви, тя да остане доволна от резултата и да се чувства комфортно. Ваша е задачата да успеете да я задържите като постоянен клиент.

 

Как да регистрирам фирма за маникюр

 

1. Какви са изисквания за салон за маникюр

(Необоходими документи)

За да отворите такъв салон има нормативни изисквания, които е нужно да се спазят и изпълнят. Започнете с регистрация на помещението в Регионална здравна инспекция(РЗИ) за отваряне на салон като обект с обществено предназначение в града, в който се намирате. Трябва да регистрирате ваша фирма в Търговския регистър към Агенцията по вписванията. Времето, което ще отнеме по регистрацията на фирма, ще бъде около 2-3 дни. Документите могат да бъдат занесени на място или пък онлайн, ако разполагате с електронен подпис. Удобен вариант е да упълномощите друг да подаде документите онлайн (счетоводител, адвокат).

Необходимите документи, за регистрация са следните:

-Бележка за внесен капитал. Ще бъде издадена от банката при откриване на набирателна сметка.

-Учредителен акт (за ЕООД) или Дружествен договор (за ООД).

-Учредителен протокол (ЕООД) или Протокол от Общото събрание на съдружниците (ООД). Този документ съдържа решение за регистрация на фирмата, което се взима от едноличния собственик или от съдружниците.

-Декларация по чл. 13, ал. 4, Закон за Търговския регистър (ЗТР).

-Декларация от управителя, че по отношение на него не са налице законови пречки да заема тази длъжност в новата фирма. Декларацията е по образец по чл. 141 и 142 от Търговския закон.

 

Освен това, помещението което ще ползвате също трябва да отговаря определни изисквания. Салоните трябва да бъдат проектирани в размер не по-млък от 6 м2. След като намерите помещение е необходимо да имате разрешително от  противопожарната служба и ХЕИ

 

1. Съвети при отваряне на салон за маникюр

Съвети при отваряне на салон за маникюр

Съветваме ви да наблегнете на три основни неща : Персонал, интериор и оборудване на помещението и реклама.

Персонал

Тук трябва да отбележим, че персоналът е от съществено значение и важност за успешната реализация на вашия салон за маникюр. За да извършва дейност вашият маникюрист, законът изисква той да притежава сертификат или удостоверение за получена професионална квалификация. А затова е нужно лицето да е изкарало необходимия курс и успешно да е издържал изпит, след проведеното обучение.

За да отворите салон ще трябва да си осигурите:

-маникюрист- грижещ се перфектния вид на ноктите на клиента;

-счетоводител- който е запознат с действащото към момента законодателство, грижещ се отчитането на приходите и разходите, начисляването на заплати, съставяне на баланси и др.;

-управител-( евентуално вие)

В салоните за красота има неписано златно правило, което гласи: “Добрите майстори водят със себе си и своите клиенти!”.

Едно добро решение за вас ако сте начинаещ маникюрист е да реализирате вашия бизнес от вкъщи. По този начин, ще спесите някои разходи като наем или покупка на помещение, разходи за ремонт. Достатъчно е да се отделите една стая във вашия дом, където да работите –  нужно е да имате бюро с лампа, UV-печка и консумативи. Важен момент е хоратa, които идват при вас да бъдат сигурни и спокойни в чистотата и безопасността на инструментите. Затова след всеки клиент е необходимо да почиствате и обработвате всички използвани аксесоари. И най-важното – винаги трябва да работите съвестно, да направите всичко качествено, да се стремите да се развивате и да постигнете най-добри резултати!

Интериор и оборудване

Мебелите, стените и подът в салона трябва да могат да се почистват влажно и да се дезинфекцират при необходимост.

Използвайте светли и топли тонове за мебели, завеси, стени, различни декорации, цветя като по този начин ще внесете спокойствие и уют в клиента.

Минималното оборудването, от което се нуждаете, за да отворите салон за маникюр е следното : маси, столове, диван за чакащите клиенти, UV лампа, настолна лампа, различни консумативи (лакове, четки). Ако имате възможност може да сложите и телевизор или някакално музикално устройство (радио, уредба).

Интериор и оборудване

Реклама

Вашият салон за маникюр е добре да бъде позициониран на комуникативно място в града, близо до магазини, хотели, в централните части на града или в търговските центрове.

Постарайте се вашият салон да има запомнящо се име, използвайте визитки, флаери, брошури за реклама. Може да използвате интернет и социалните мрежи, където допълнително да рекламирате вашите услуги. Много добро впечатление ще направите, ако помните всеки клиент и предпочитания му (например, какво обича повече, чай, кафе, а може би сок или минерална вода).

Трябва да заложите на надежден доставчик на консумативи. Ако закупите партида от нискокачествени продукти, например лакове, не можете да предложите качествени услуги и репутацията ви ще пострада. Старайте се винаги да използвате качествени материали.

Ще трябва да покриете първичните разходи, които ще възникнат по самото отваряне на обекта, но с професионалният и добър персонал, новото и качествено оборудване, хубавият дизайн и достъпните цени мигновено ще направите вашия салон популярен! Така бързо ще възстановите вашите разходи.

Е. Паралеева

ОФИСАдрес
гр.Пловдив. ТЦ Европа, ул.``Княз Борис I-ви Покръстител``, 11a
МОЖЕ ДА НИ ПОТЪРСИТЕРаботно време
Понеделник - Петък 8:00 - 18:00
Събота и Неделя: Почивни дни
ОНЛАЙНSkype
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИИнформация
Счетоводни услуги
Регистрации
Регистрация на ЕООД или ООД
Регистрация на ЕТ
Регистрация по избор по ЗДДС
НАМЕРЕТЕ НИ И ВСоциалните мрежи
Може да ни пишете с вашите въпроси и ще ви отговорим, когато имаме възможност
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://skp.bg/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

СК Паралееви 2020. Всички права запазени

СК Паралееви 2020. Всички права запазени