Понеделник - Петък8:00 - 18:00
Офисгр.Пловдив. ТЦ Европа, ул."Княз Борис I-ви Покръстител", 11a
Намерете ни и в:

Счетоводство на автосервиз (Бизнес план + Документи за откриване)

Обичате колите? Нямате нищо против да се изцапате с масло?  Ако в съчетание със сръчността и уменията имате и предприемчив дух, то замислете се за създаване на собствен автосервиз. Ние от счетоводна къща “Паралееви” ще ви представим основните стъпки за отваряне на автосервиз.

 

Счетоводство на автосервиз

Бизнес план за изграждане на автосервиз

Преди всичко останало, за да стартирате бизнеса ще ви е необходим бизнес план, който да следвате последователно. По този начин ще се запознаете с всичко необходимо за започването на такъв бизнес. Следеейки плана ще бъдете фокусирани през цялото време и ще постигнете максимална ефективност. Така ще можете да контролирате парите, които сте решили да инвестирате първоначално. Набележете си цели, които да следвате (например- да привлечете клиенти, да разполагате с модерна техника, да реализирате печалба, да разширите дейността и др.)

Голямо предимство на тази дейност е, че броят на автомобилите в България непрекъснато расте. А това означава, че със сигурност ще има заетост и за вас. Всяка кола има нужда от ремонт и поддръжка. Трябва да обърнете внимание на това как да се откроите от всички останали сервизи. От особено значение е изборът на хубаво място, качествено и добро обслужване и рекламирането на вашия бизнес.

 

Нужни документи за откриване на автосервиз и автомивка

Освен че ще са ви необходими регистрирана фирма и касов апарат, за откриването на собствен автосервиз, ще ви е нужно да се запознаете със Закон за устройство на територията, Закон за управление на отпадъците, Закон за защита от шума в околната среда, Наредби по противопожарни изисквания, Материята е изцяло юридическа и е трудна за четене, за тази цел ще Ви е необходимо да се консултирате със специалист – счетоводител или адвокат, които да разяснят информацията. Ще трябва да получите и необходимите разрешителни от РЗИ, в зависимост от това, какви ремонти и услуги ще извършвате в автосервиза. Трябва да сключете договор със Служба по трудова медицина /СТМ/.Трябва да имате подходящо помещение, което да отговаря изискванията за автосервизни услуги, тоест помещението трябва да има обособени места за отпадъци, склад за консумативите, като е препоръчително всички масла, спирачни и охладителни течности да са надписани и да се  съхраняват прилежно.

Ако смятате вашия автосервиз да предлага и други услуги, като почистване и миене на коли, трябва да помислите и къде да се оттича отпадъчната вода. Сградата трябва да се намира далеч от жилищни блокове.

Задължително трябва да има табела: ЗАБРАНЕНО  ТЮТЮНОПУШЕНЕТО, както и една с МЯСТО ЗА ПУШЕНЕ. Препоръчително е мястото за пушене да бъде извън обекта, за да е далеч от леснозапалимите вещества.

(Необходимо оборудване)

 

Необходимо оборудване

 

Съветваме ви да обърнете специално внимание на оборудването, с което смятате на разполагате. Много от собствениците правят грешката да спестят от бюджета, като закупуват некачествени инструменти и материали. По този начин рискувате успешната реализация на вашия бизнес. По-добре е да закупите малко по-скъпо оборудване, така ще предлагате качествени услуги и ще си осигурите по-голяма посещаемост от клиенти, съответно по-голяма възвращаемост от начално направените разходи.

За отваряне на автосервиз, ще ви е необходим по-голям начален капитал, все пак зависи от обхвата на услугите, които ще предлагате. Услугите, които предоставят повечето сервизи са разнообразни, например: Ремонти на ходовата част и спирачките ,Ремонт на скоростна кутия и смяна на съединител , Текущ и основен ремонт на двигател, Смяна на масла, ремъци, филтри, периодично обслужване на автомобила, Монтаж на ксенон, аларми и много други. Тъй като автосервизите са различни имате право на избор.

Счетоводство на автосервиз

Остава да се подготвят документите за откриване на автосервиз. Оставете това по-добре на юристи или счетоводна къща, за да няма никакви пропуски.

Ние имаме опит в работата с малки и средни предприятия и ще ви помогнем в стартирането на вашия бизнес, процедурите по регистрация на фирма и ако тя трябва да бъде регистрирана по ЗДДС . Ако имате нужда и от данъчна консултация, ние сме насреща. Още нещо, което може да ви бъде от полза е професионален софтуер за автосервиз. Той ще ви улесни работата и ще ви помогне да следите цялостния процес.

Счетоводство на автосервиз

 

Персонал

За да е успешно начинанието ви, трябва да се заемете с нелеката задача, за намирането на сръчен персонал. Ще ви трябват добри професионалисти за качественото обслужване на клиентите. С квалифицирани работници, които са приятелски настроени  ще успеете да се наложите на пазара и бързо да си възвърнете първоначалните разходи, които са ви били необходими при отваряне на обекта.

Ще ви е необходим и Управител- той е човека, който ще ръководи цялостната дейност на фирмата.

В обобщение можем да затвърдим, че за да е успешен вашия старт на автосервиза ще ви е необходимо:

– бизнес-план, който да следвате

-Търсене на подходящи место и помещения съобразно изискванията

– Изготвяне на документация, тук най-добре оставете работата на счетоводна къща, която да отговаря по въпросите с регистрация по ДДС, годишно приключване, отчитането на приходи и разходи и др.

– Да притежавате качествено оборудване

– Намиране на квалифицирана работна ръка и добра реклама.

Успех!

Е. Паралеева

ОФИСАдрес
гр.Пловдив. ТЦ Европа, ул.``Княз Борис I-ви Покръстител``, 11a
МОЖЕ ДА НИ ПОТЪРСИТЕРаботно време
Понеделник - Петък 8:00 - 18:00
Събота и Неделя: Почивни дни
ОНЛАЙНSkype
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИИнформация
Счетоводни услуги
Регистрации
Регистрация на ЕООД или ООД
Регистрация на ЕТ
Регистрация по избор по ЗДДС
НАМЕРЕТЕ НИ И ВСоциалните мрежи
Може да ни пишете с вашите въпроси и ще ви отговорим, когато имаме възможност
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://skp.bg/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

СК Паралееви 2020. Всички права запазени

СК Паралееви 2020. Всички права запазени