Понеделник - Петък8:00 - 18:00
Офисгр.Пловдив. ТЦ Европа, ул."Княз Борис I-ви Покръстител", 11a
Намерете ни и в:

Съвети при стартиране на малък бизнес

Стартирането на собствен бизнес е цел на много предприемачи в България. За някои от тях стартирането на бизнес е с цел след  години да могат да се пенсионират и да прекарат остатъка от живота си спокойно, други хора имат кауза, свързана с нещо, което силно ги вълнува и тя е изключително важна за тях. Поради тази причина биха искали да реализират собствена бизнес идея. Тук е важно да отбележим, че вашата умствена нагласа играе основна роля в успешната реализация на бизнеса. Трябва да сте психически подготвени за трудностите, които предстоят и да не се отказвате лесно.

 

Съвети при стартиране на малък бизнес

 

Създаване на бизнес план

Ако сте новак в тази област, най-вероятно си задавате въпроса “от къде трябва да започнете?” . На първо място трябва добре да обмислите с какво искате да се занимавате и развивате. Дали да сте в сферата на търговията и услугите или предпочитате вие да произвеждате стоки и продукция .

Трябва добре да обмислите идеите си и да се съсредоточите в една, която да и придадете визия и да проектирате в съзнанието си картина – какво искаме да получаваме в бъдеще и какво да даваме . Следвайте тази цел, необходим ви е стимул за мотивация. Всички предприемачи и успешни хора изграждат такава картина в съзнанието си и се мотивират именно от нея.

След като сте изградили визията, ви е необходим бизнес план, който да следвате. В него опишете кратко описание на проекта, с който сте решили да се занимавате- какъв ще е началния капитал, който ще ви е необходим, каква дейност ще извършвате и в каква сфера ще е тя, за кого ще е предназначена , каква е целта ви. Хубаво е да направите анализ на средата- тоест, да проучите конкуренцията, кои ще са вашите доставчици и потребители, как смятате да разпространявате услугите си.

Създаването на собствен бизнес преминава през множество стъпки и пътят от вашата „голяма идея“ до официалното стартиране на бизнеса ви може да е малко неравен, но е възможно това да се окаже едно от най-вълнуващите неща във вашият живот.

Регистрация на фирма

Начертали сте основните щрихи- време е за действие! За начало ще трябва да започнете с регистрация на ваша фирма. Трябва добре да обмислите какъв ще бъде правния статут на фирмата.Съветваме ви да се свържете със счетоводител, който ще ви разясни необходимата информация и ще ви съдейства. За повече информация можете да прочетете тук –>

Избор на счетоводител

За да е законосъобразен вашия бизнес и за ваше спокойствие е препоръчително да се възползвате от услугите на счетоводител.

Едно от основните предимства на счетоводителите в счетоводна къща е, че в нея работят повече специалисти. Следователно има наличие на повече компетентни мнения и повече събран опит.

 

Маркетинг план за бизнеса

Маркетинговият план определя начините (в рамките, дадени  от Бизнес плана), по които те да се осъществят.

Тук можем да се спрем на няколко основни неща:

  • Персонал
  • Местоположение на обекта
  • Продукт и реклама

Персоналът е от съществено значение за успеха на вашия бизнес. В началото всеки един член от екипа може да изиграе съществена роля за цялостното развитие на вашето начинание.

Локацията на вашия бъдещ проект също има огромна роля върху успешната реализацията на целта ви. Един от факторите, с който трябва да се съобразите зависи от сферата, в която сте се насочили. Ако сте се насочили към сферата на търговията или услугите, вашето местоположение трябва да се намира в централната част на града или в големите търговски обекти. Ако сте се насочили в сферата на производството, ще трябва да се съобразите с някои законови, нормативни уредби. В зависимост и от дейността, която смятате да извършвате е хубаво да помислите дали да наемате помещение или да ползвате онлайн офис. Това може да ви спести някои първоначални разходи.

Трябва да използвате определена от вас стратегия за продукта, който смятате да предлагате и по какъв начин ще достига той до потребителите. Тя показва как най-общо планирате да постигнете целта си и кое е най-подходящо за вашия бизнес! Можете да направите SWOT анализ (от англ. Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) – анализ на силни и слаби страни, възможности и заплахи. Това е универсален метод, който успешно може да се прилага и ще спомогне за усъвършенстването на вашия бизнес.

 

Проучване на конкуренцията

Проучването на конкуренцията е важна стъпка за вашето начинание. Съветваме ви да създадете  конкурентно предимство пред останалите. Факт е, че това е предизвикателство за повечето фирми, защото клиентите и конкурентите се променят постоянно. Трябва постоянно да “актуализирате” информацията, за да не изоставате.

“Географско предимство, По-ниска цена от конкурентите, Висококачествен продукт според разбирането на клиента/потребителя на база прочувания, Реклама и новаторство в продуктите” са само част от конкурентните предимства, с които можете да постигнете успех в дългосрочен план.

 

Рискувайте и вървете уверено към вашата цел!

Проучване на конкуренцията

Е. Паралеева

ОФИСАдрес
гр.Пловдив. ТЦ Европа, ул.``Княз Борис I-ви Покръстител``, 11a
МОЖЕ ДА НИ ПОТЪРСИТЕРаботно време
Понеделник - Петък 8:00 - 18:00
Събота и Неделя: Почивни дни
ОНЛАЙНSkype
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИИнформация
Счетоводни услуги
Регистрации
Регистрация на ЕООД или ООД
Регистрация на ЕТ
Регистрация по избор по ЗДДС
НАМЕРЕТЕ НИ И ВСоциалните мрежи
Може да ни пишете с вашите въпроси и ще ви отговорим, когато имаме възможност
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://skp.bg/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

СК Паралееви 2020. Всички права запазени

СК Паралееви 2020. Всички права запазени