Понеделник - Петък8:00 - 18:00
Офисгр.Пловдив. ТЦ Европа, ул."Княз Борис I-ви Покръстител", 11a
Намерете ни и в:

7 Идеи за печеливш бизнес на село

08.10.2020by admin0

Какъв бизнес можете да откриете на село? Масово хората си мислят, че бизнес може да се започне само в големите градове. Защото има повече възможности, както и повече хора. Поради тази причина, все повече жители напускат селата и малките градове, за да преуспеят в  по-големите градове. Малко хора осъзнават, че по този начин спират развитието на селата. За всеки, който желае да се премести на село или да остане у дома , тази статия ще бъде от значение .

 

Как да създадем печеливш бизнес на село

 

Преди да започнете с планирането на такъв бизнес, ще ви е необходимо да проучите средата. Пример за това може да бъде откриването на козметични салони или в сферата на таксиметровите услуги, тоест вероятността да бъде успешен бизнеса и услугите да бъдат търсени от жителите на селото е малка. Трябва да проучите селото, какво се търси главно, има ли повече млади хора или са главно по-възрастни. Какво се търси и от какво има нужда избраното от вас селце. Когато се сетим за живот на село, в умът ни излиза отглеждане на животни, земеделие, производство на млечни продукти, продажба на плодове и зеленчуци. Всичко свързано с природата и качествената био храна. В днешно време все повече хора, предпочитат да си купят домашно производство отколкото от голям супермаркет.

Успехът на бизнеса, зависи основно от вашия избор. Затова е от съществено значение да знаете с какво точно искате да се занимавате и дали ще ви носи бъдеща печалба. Важно е да се обмисли факта, дали искате вие да се занимавате лично с това начинание или ще имате нужда от персонал. Съответно, ако имате нужда от такъв ще е необходимо да проучите какви хора живеят в селото и ще можете ли да си намерите  подходящ персонал. Положителното в случая е, че на село труда е по-ниско заплатен. Конкуренцията е по-голяма, защото масово на село се отглеждат животни и се продават плодове и зеленчуци от градината. Можете обаче да сключите договор със магазини, ресторанти, пазари. Съответно трябва да проучите какви възможности има за това около вас: в селото, близките села и градове.

 

Как да изберем дали бизнеса е подходящ за нас

Има една заблуда, че бизнеса на село се развива по-бавно и трудно, отколкото в града. Всъщност в селските райони много голям брой проекти започнали от нулата се отплащат. В същото време разходите са много по-ниски, защото земята, труда и ресурсите са по-евтини. Инвестициите в селския бизнес са обещаващи и дългосрочни инвестиции. Земята и това,което тя дава е ценност от която хората винаги ще имат нужда. Най-модерната технология и производство на световни марки не могат да заменят всичко отгледано на село и домашната храна. Имайте предвид, че няма да имате бърза печалба.Като всяко хубаво нещо се изисква време. Реколтата, животните трябва първо да се отгледат и едва тогава да се продават.

За да разберете дали бизнесът е подходящ за вас, първо трябва да знаете с какво точно искате да се занимавате. Най-важното в случая е това да ви доставя и доза удоволствие, както и да имате определени познания в конкретната сфера. Нещо, което се прави с желание винаги има бъдеща изгода и развитие. За бизнеса на село се изисква търпение и любов към животните и растенията, ако разбира се животновъдството и земеделието е вашето нещо. Ако не желаете да се занимавате със селски труд пред вас има много други възможности, например: култивиране на гъби , пчеларство, екотуризъм, магазини и т.н.

Важното е да е нещо, с което искате да се занимавате и ще ви прави удоволствие. В никакъв случай не започвайте, ако ще е само и единствено заради печалбата. Ако това с което ще се захванете не ви е интересно и нямате желание, но си мислите,че ще имате по-голяма и бърза печалба, по-добре не се захващайте. Селския бизнес иска търпение и отдаденост.

 

Идеи за бизнес на село

 

След като сте анализирали пазара и основните нужди на потенциалните ви потребители, но все още не сте сигурни с какво точно искате да се занимавате. Ние ще ви предложим няколко идеи за бизнес на село, като разбира се за всеки е индивидуално. Генерирането на идея е важен момент, защото успехът зависи от неговия избор.

  1. Производство на плодове и зеленчуци.

Това е най-често срещаната идея за бизнес на село. Почти всеки има градина в която отглежда и се опитва да продава излишните растения. Къде другаде да се отглеждат зеленчуци ако не в градината?

Можете да сключите договори с магазини, пазари, заведения, където да ги продавате. Не е необходимо да започвате с големи обеми. Самите финансови разходи са малки:

– семена(разсад), тор,вода за напояване, оборудване и грижа за растенията;

Не трябва да харчите само пари, но и сила. Всеки,който е работил в градина знае, че се изисква труд за отглеждането на добра реколта. Разбира се, че ще трябва да си наемете персонал. Зависи от това колко ще е голямо производството. Може също да консервирате, преработвате и замразявате плодове и зеленчуци, така че бизнесът да е целогодишен.

  1. Животновъдство

Това е втория основен отрасъл на селското ни стопанство. Най-печелившия бизнес на село е именно животновъдството.Много от пазарите се нуждаят от редовни доставки на месо, мляко, яйца и риба. А също така можете да реализирате допълнителни суровини като кожа, вълна и т.н. Обърнете внимание и на птицевъдството. Развъждането на пилета, патици, гъски, пъдпъдъци.

  1. Пчеларство

Имайте предвид, че тук трябва да сте готови за тежка и упорита работа. Пчеларството е печеливш бизнес, но изисква определени познания. Най-добре е да се консултирате с опитен пчелар,ако разбира се вие самите не сте такива.

Ще получите продукти, които са търсени през цялата година: мед, прополис, цветен прашец, пчелен восък и много други. Медът и производните му не са само за консумиране, но се използват и във фармацевтиката, козметиката и традиционната медицина.

  1. Откриване на магазин

Често в селото има малко магазини, които са достатъчно да покриват нуждите на жителите.Трябва добре да проучите от какъв магазин има нужда избраното от вас село. Съответно от важно значение е колко е голямо селото. Дали ще е хранителен магазин, за плодове и зеленчуци, строителен магазин и т.н.

  1. Производство

Включва фирми, които използват местното производство. Възможностите са много:

-дъскорезница,  дървообработване, производство на фураж, брашно, консерви, конфитюр и т.н. Мащабът и производствения капацитет зависят от първоначалната инвестиция. Не е необходимо да започнете с мащабно производство.

  1. Селски туризъм

Все повече хора се ориентират за почивки в малките населени места. Ако селото, което сте избрали е подходящо за туризъм, това е идеален бизнес, който можете да започнете. Градовете са шумно място и все повече се стремим към спокойствието, природата и хубавата храна.

Къде да търсите клиенти?

Направете реклама в интернет, също така можете да си направите и сайт.

Бизнес с животни

Отглеждането на животни може да стане печеливш бизнес, ако се подхожда с търпение, упоритост и знания. Ще се нуждаете от начален капитал и съответните помещения. Според експерти една от най-печелившата посока е отглеждането на пилета. Поради факта, че се получават както яйца, така и месо. За малък домашен бизнес е по-изгодно да се отглеждат прасета за продажба в живо тегло или месо. Главният въпрос за всички фермери е кои животни са добре за развъждане. Това зависи изцяло от региона, в който ще се отглеждат животните и разбира се от началния капитал. Най-често фермерите прибягват до свине за разплод. Те наддават на тегло и са непретенциозни в процеса на хранене. Начинът за реализиране на печалба е по-печеливш, но изисква повече инвестиции и сила. Отглеждането на пилета е следващото предпочитано от фермерите. Месото на тези птици е най-търсенето на пазара на хранителни стоки.Развъждането на бройлери дава възможност да се получи добра печалба за кратко време.Можете да си купите породи пилета,за производство на яйца.

 

 

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ОФИСАдрес
гр.Пловдив. ТЦ Европа, ул.``Княз Борис I-ви Покръстител``, 11a
МОЖЕ ДА НИ ПОТЪРСИТЕРаботно време
Понеделник - Петък 8:00 - 18:00
Събота и Неделя: Почивни дни
ОНЛАЙНSkype
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИИнформация
Счетоводни услуги
Регистрации
Регистрация на ЕООД или ООД
Регистрация на ЕТ
Регистрация по избор по ЗДДС
НАМЕРЕТЕ НИ И ВСоциалните мрежи
Може да ни пишете с вашите въпроси и ще ви отговорим, когато имаме възможност
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://skp.bg/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

СК Паралееви 2020. Всички права запазени

СК Паралееви 2020. Всички права запазени