Понеделник - Петък8:00 - 18:00
Офисгр.Пловдив. ТЦ Европа, ул."Княз Борис I-ви Покръстител", 11a
Намерете ни и в:

7 Идеи за печеливш бизнес на село

Какъв бизнес можете да откриете на село? Масово хората си мислят, че бизнес може да се започне само в големите градове. Защото има повече възможности, както и повече хора. Поради тази причина, все повече жители напускат селата и малките градове, за да преуспеят в  по-големите градове. Малко хора осъзнават, че по този начин спират развитието на селата. За всеки, който желае да се премести на село или да остане у дома , тази статия ще бъде от значение .

 

Как да създадем печеливш бизнес на село

 

Преди да започнете с планирането на такъв бизнес, ще ви е необходимо да проучите средата. Пример за това може да бъде откриването на козметични салони или в сферата на таксиметровите услуги, тоест вероятността да бъде успешен бизнеса и услугите да бъдат търсени от жителите на селото е малка. Трябва да проучите селото, какво се търси главно, има ли повече млади хора или са главно по-възрастни. Какво се търси и от какво има нужда избраното от вас селце. Когато се сетим за живот на село, в умът ни излиза отглеждане на животни, земеделие, производство на млечни продукти, продажба на плодове и зеленчуци. Всичко свързано с природата и качествената био храна. В днешно време все повече хора, предпочитат да си купят домашно производство отколкото от голям супермаркет.

Успехът на бизнеса, зависи основно от вашия избор. Затова е от съществено значение да знаете с какво точно искате да се занимавате и дали ще ви носи бъдеща печалба. Важно е да се обмисли факта, дали искате вие да се занимавате лично с това начинание или ще имате нужда от персонал. Съответно, ако имате нужда от такъв ще е необходимо да проучите какви хора живеят в селото и ще можете ли да си намерите  подходящ персонал. Положителното в случая е, че на село труда е по-ниско заплатен. Конкуренцията е по-голяма, защото масово на село се отглеждат животни и се продават плодове и зеленчуци от градината. Можете обаче да сключите договор със магазини, ресторанти, пазари. Съответно трябва да проучите какви възможности има за това около вас: в селото, близките села и градове.

 

Как да изберем дали бизнеса е подходящ за нас

Има една заблуда, че бизнеса на село се развива по-бавно и трудно, отколкото в града. Всъщност в селските райони много голям брой проекти започнали от нулата се отплащат. В същото време разходите са много по-ниски, защото земята, труда и ресурсите са по-евтини. Инвестициите в селския бизнес са обещаващи и дългосрочни инвестиции. Земята и това,което тя дава е ценност от която хората винаги ще имат нужда. Най-модерната технология и производство на световни марки не могат да заменят всичко отгледано на село и домашната храна. Имайте предвид, че няма да имате бърза печалба.Като всяко хубаво нещо се изисква време. Реколтата, животните трябва първо да се отгледат и едва тогава да се продават.

За да разберете дали бизнесът е подходящ за вас, първо трябва да знаете с какво точно искате да се занимавате. Най-важното в случая е това да ви доставя и доза удоволствие, както и да имате определени познания в конкретната сфера. Нещо, което се прави с желание винаги има бъдеща изгода и развитие. За бизнеса на село се изисква търпение и любов към животните и растенията, ако разбира се животновъдството и земеделието е вашето нещо. Ако не желаете да се занимавате със селски труд пред вас има много други възможности, например: култивиране на гъби , пчеларство, екотуризъм, магазини и т.н.

Важното е да е нещо, с което искате да се занимавате и ще ви прави удоволствие. В никакъв случай не започвайте, ако ще е само и единствено заради печалбата. Ако това с което ще се захванете не ви е интересно и нямате желание, но си мислите,че ще имате по-голяма и бърза печалба, по-добре не се захващайте. Селския бизнес иска търпение и отдаденост.

 

Идеи за бизнес на село

 

След като сте анализирали пазара и основните нужди на потенциалните ви потребители, но все още не сте сигурни с какво точно искате да се занимавате. Ние ще ви предложим няколко идеи за бизнес на село, като разбира се за всеки е индивидуално. Генерирането на идея е важен момент, защото успехът зависи от неговия избор.

  1. Производство на плодове и зеленчуци.

Това е най-често срещаната идея за бизнес на село. Почти всеки има градина в която отглежда и се опитва да продава излишните растения. Къде другаде да се отглеждат зеленчуци ако не в градината?

Можете да сключите договори с магазини, пазари, заведения, където да ги продавате. Не е необходимо да започвате с големи обеми. Самите финансови разходи са малки:

– семена(разсад), тор,вода за напояване, оборудване и грижа за растенията;

Не трябва да харчите само пари, но и сила. Всеки,който е работил в градина знае, че се изисква труд за отглеждането на добра реколта. Разбира се, че ще трябва да си наемете персонал. Зависи от това колко ще е голямо производството. Може също да консервирате, преработвате и замразявате плодове и зеленчуци, така че бизнесът да е целогодишен.

  1. Животновъдство

Това е втория основен отрасъл на селското ни стопанство. Най-печелившия бизнес на село е именно животновъдството.Много от пазарите се нуждаят от редовни доставки на месо, мляко, яйца и риба. А също така можете да реализирате допълнителни суровини като кожа, вълна и т.н. Обърнете внимание и на птицевъдството. Развъждането на пилета, патици, гъски, пъдпъдъци.

  1. Пчеларство

Имайте предвид, че тук трябва да сте готови за тежка и упорита работа. Пчеларството е печеливш бизнес, но изисква определени познания. Най-добре е да се консултирате с опитен пчелар,ако разбира се вие самите не сте такива.

Ще получите продукти, които са търсени през цялата година: мед, прополис, цветен прашец, пчелен восък и много други. Медът и производните му не са само за консумиране, но се използват и във фармацевтиката, козметиката и традиционната медицина.

  1. Откриване на магазин

Често в селото има малко магазини, които са достатъчно да покриват нуждите на жителите.Трябва добре да проучите от какъв магазин има нужда избраното от вас село. Съответно от важно значение е колко е голямо селото. Дали ще е хранителен магазин, за плодове и зеленчуци, строителен магазин и т.н.

  1. Производство

Включва фирми, които използват местното производство. Възможностите са много:

-дъскорезница,  дървообработване, производство на фураж, брашно, консерви, конфитюр и т.н. Мащабът и производствения капацитет зависят от първоначалната инвестиция. Не е необходимо да започнете с мащабно производство.

  1. Селски туризъм

Все повече хора се ориентират за почивки в малките населени места. Ако селото, което сте избрали е подходящо за туризъм, това е идеален бизнес, който можете да започнете. Градовете са шумно място и все повече се стремим към спокойствието, природата и хубавата храна.

Къде да търсите клиенти?

Направете реклама в интернет, също така можете да си направите и сайт.

Бизнес с животни

Отглеждането на животни може да стане печеливш бизнес, ако се подхожда с търпение, упоритост и знания. Ще се нуждаете от начален капитал и съответните помещения. Според експерти една от най-печелившата посока е отглеждането на пилета. Поради факта, че се получават както яйца, така и месо. За малък домашен бизнес е по-изгодно да се отглеждат прасета за продажба в живо тегло или месо. Главният въпрос за всички фермери е кои животни са добре за развъждане. Това зависи изцяло от региона, в който ще се отглеждат животните и разбира се от началния капитал. Най-често фермерите прибягват до свине за разплод. Те наддават на тегло и са непретенциозни в процеса на хранене. Начинът за реализиране на печалба е по-печеливш, но изисква повече инвестиции и сила. Отглеждането на пилета е следващото предпочитано от фермерите. Месото на тези птици е най-търсенето на пазара на хранителни стоки.Развъждането на бройлери дава възможност да се получи добра печалба за кратко време.Можете да си купите породи пилета,за производство на яйца.

 

 

 

Е. Паралеева

ОФИСАдрес
гр.Пловдив. ТЦ Европа, ул.``Княз Борис I-ви Покръстител``, 11a
МОЖЕ ДА НИ ПОТЪРСИТЕРаботно време
Понеделник - Петък 8:00 - 18:00
Събота и Неделя: Почивни дни
ОНЛАЙНSkype
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИИнформация
Счетоводни услуги
Регистрации
Регистрация на ЕООД или ООД
Регистрация на ЕТ
Регистрация по избор по ЗДДС
НАМЕРЕТЕ НИ И ВСоциалните мрежи
Може да ни пишете с вашите въпроси и ще ви отговорим, когато имаме възможност
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://skp.bg/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

СК Паралееви 2020. Всички права запазени

СК Паралееви 2020. Всички права запазени