Понеделник - Петък8:00 - 18:00
Офисгр.Пловдив. ТЦ Европа, ул."Княз Борис I-ви Покръстител", 11a
Намерете ни и в:

82 информационни дни за продължително безработни през септември

  • 82 от информационните дни, проведени от бюрата по труда през септември, бяха насочени към групата на продължително безработните. Събитията, организирани в различни населени места в страната, привлякоха близо 800 лица, изпитващи дългосрочни затруднения при намирането на работа. От експертите на Агенцията по заетостта те получиха консултации и мотивация за активно поведение на трудовия пазар.

    Участниците в срещите се възползваха от съвети за повишаване на самооценката, изготвяне на CV, подготовка за среща с работодател, формиране на социални умения и емоционална интелигентност, психологическо подпомагане, както и изграждане на личен професионален проект. Екипите на бюрата обърнаха внимание на необходимите стъпки за включването на търсещите работа в продължителна заетост или обучение за придобиване на професионални умения и квалификация, но и не на последно място – за преодоляване стреса в състояние на безработица. Постоянното усъвършенстване на уменията и личната инициатива бяха обобщени като решаващи крачки за преодоляване на различни ограничения и за адаптиране към изискванията на пазара на труда.

    Обезкуражените лица получиха актуална информация за предлаганите възможности на местния трудов пазар и съвети за предварително проучване и установяване на контакт с работодатели. Бяха им представени действащите проекти по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, програмите, финансирани от държавния бюджет, насърчителните мерки за заетост и обучение, както и проектите на социалните партньори. Експертите обърнаха внимание на предимствата за продължително безработните при сключване на споразумения за интеграция в заетост. На заинтересованите участници бе презентирана и дейността на EURES мрежата за професионална мобилност в Европейския съюз.

  •  

Е. Паралеева

ОФИСАдрес
гр.Пловдив. ТЦ Европа, ул.``Княз Борис I-ви Покръстител``, 11a
МОЖЕ ДА НИ ПОТЪРСИТЕРаботно време
Понеделник - Петък 8:00 - 18:00
Събота и Неделя: Почивни дни
ОНЛАЙНSkype
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИИнформация
Счетоводни услуги
Регистрации
Регистрация на ЕООД или ООД
Регистрация на ЕТ
Регистрация по избор по ЗДДС
НАМЕРЕТЕ НИ И ВСоциалните мрежи
Може да ни пишете с вашите въпроси и ще ви отговорим, когато имаме възможност
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://skp.bg/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

СК Паралееви 2020. Всички права запазени

СК Паралееви 2020. Всички права запазени