Понеделник - Петък8:00 - 18:00
Офисгр.Пловдив. ТЦ Европа, ул."Княз Борис I-ви Покръстител", 11a
Намерете ни и в:

Приключва приемът на заявки по Компонент ІІ за хора с увреждания на проекти „Обучения и заетост” и „Обучения и заетост за младите хора”

До 14 декември 2018 г. /петък/ включително работодателите ще могат да подават заявки за наемане на безработни лица по Компонент ІІ на проекти „Обучения и заетост” и “Обучения и заетост за младите хора”. С подадените в тримесечния период на прием заявки се очаква да бъдат достигнати заложените индикатори и заделеният финансов ресурс по двата проекта, в резултат на което след тази дата заявки няма да бъдат приемани.
Набирането на заявки за обучения и заетост на безработни лица с трайни увреждания по Компонент II на двата проекта започна на 15 август 2018 г., като целта на компонента е да се даде допълнителна възможност за устойчива заетост на една от най-уязвимите групи на пазара на труда. Проектите се реализират с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.
До края на октомври 2018 г. в страната са регистрирани 193 499 неактивни и безработни лица. От тях 13 876 са хора с увреждания, като 728 са младежи на възраст до 29 г. включително, а лицата над тази възраст са 13 148. Според извършения от Агенцията по заетостта анализ на получените до момента заявки по двата проекта, се наблюдава повишен интерес от страна на тази целева група след стартиране на приема на заявки за разкриване на свободни работни места. Данните от извършения анализ сочат, че Агенцията по заетостта има възможността да удовлетвори всички подадени заявки от работодатели от реален сектор и институции на местното самоуправление.
Към настоящия момент по Компонент II на проект „Обучения и заетостза младите хора” във всички области на страната са подадени общо 403 заявки от работодатели за разкриване на 891 свободни работни места за безработни младежи с трайни увреждания до 29 години включително. Обучения по професионална квалификация и/или ключова компетентност ще преминат 34 от младежите. Сключени са 152 договора на обща стойност 4 393 089,42 лв. за разкриване на 273 работни места.
По Компонент II на проект „Обучения и заетост” във всички области на страната са подадени общо 2 352 заявки за разкриване на 8 688 свободни работни места за безработни лица с трайни увреждания на възраст над 29 години. 1 057 от лицата ще преминат обучения по професионална квалификация и/или ключова компетентност. Към настоящия момент са сключени 583 договора на обща стойност 27 493 092,68 лв. за разкриване на 1 724 работни места.
Анализ по региони, подробна информация за проект „Обучения и заетост за младите хора” за лица под 29 години и образец на заявка може да бъде намерена тук.
Анализ по региони, подробна информация за проект „Обучения и заетост” за лица над 29 години и образец на заявка може да бъде намерена тук

Е. Паралеева

ОФИСАдрес
гр.Пловдив. ТЦ Европа, ул.``Княз Борис I-ви Покръстител``, 11a
МОЖЕ ДА НИ ПОТЪРСИТЕРаботно време
Понеделник - Петък 8:00 - 18:00
Събота и Неделя: Почивни дни
ОНЛАЙНSkype
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИИнформация
Счетоводни услуги
Регистрации
Регистрация на ЕООД или ООД
Регистрация на ЕТ
Регистрация по избор по ЗДДС
НАМЕРЕТЕ НИ И ВСоциалните мрежи
Може да ни пишете с вашите въпроси и ще ви отговорим, когато имаме възможност
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://skp.bg/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

СК Паралееви 2020. Всички права запазени

СК Паралееви 2020. Всички права запазени