Понеделник - Петък8:00 - 18:00
Офисгр.Пловдив. ТЦ Европа, ул."Княз Борис I-ви Покръстител", 11a
Намерете ни и в:

Управителят на НОИ взе участие в регионален форум за социално осигуряване в Европа

Управителят на Националният осигурителен институт (НОИ) Ивайло Иванов взе участие в Регионалния социалноосигурителен форум за Европа, организиран от Международната асоциация за социално осигуряване (МАСО).

Събитието се състоя от 14 до 16 май 2019 г. в Баку (Азербайджан), а домакин беше Министерството на труда и социалната защита на населението на Република Азербайджан.

По време на форума бяха обсъдени основните предизвикателства пред социалното осигуряване и промените на пазара на труда в Европа. Сред темите беше и застаряването на населението и свързаната с него нарастваща необходимост от увеличаване в дългосрочен план на здравните грижи.
Бяха представени различни иновационни управленски решения, които социалноосигурителните администрации са възприели в контекста на непрекъснато нарастващите очаквания от страна на обществото и темпа на развитие на модерните технологии. Беше посочено, че пред институциите за социална сигурност стои предизвикателството да посрещат тези изисквания адекватно и да се развиват като надежден и съвременен партньор на гражданското общество.
В проведените дискусии беше споделен опитът на участниците по отношение на мерките за разширяване на обхвата на социалноосигурителните рискове и конкретните действия за избягване на социалното изключване. Сред разгледаните въпроси бяха гарантирането на финансовата устойчивост на системите, действията по подобряване качеството на предоставяните услуги и формите за защита на интересите на ползвателите им, възможностите за превенция на трудовите злополуки и осигуряване на нужната рехабилитация и др.
Регионалният социалноосигурителен форум за Европа е един от двата най-големи форума, които МАСО организира ежегодно. На него присъстват всички високопоставени лидери, експерти и професионалисти, отговарящи за социалноосигурителните политики и работещи в сферата на социалната сигурност. На тазгодишното събитие в Баку участваха повече от 280 делегати от 35 държави.

Е. Паралеева

ОФИСАдрес
гр.Пловдив. ТЦ Европа, ул.``Княз Борис I-ви Покръстител``, 11a
МОЖЕ ДА НИ ПОТЪРСИТЕРаботно време
Понеделник - Петък 8:00 - 18:00
Събота и Неделя: Почивни дни
ОНЛАЙНSkype
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИИнформация
Счетоводни услуги
Регистрации
Регистрация на ЕООД или ООД
Регистрация на ЕТ
Регистрация по избор по ЗДДС
НАМЕРЕТЕ НИ И ВСоциалните мрежи
Може да ни пишете с вашите въпроси и ще ви отговорим, когато имаме възможност
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://skp.bg/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

СК Паралееви 2020. Всички права запазени

СК Паралееви 2020. Всички права запазени