Понеделник - Петък8:00 - 18:00
Офисгр.Пловдив. ТЦ Европа, ул."Княз Борис I-ви Покръстител", 11a
Намерете ни и в:

Вицепремиер Марияна Николова обяви старта на пилотното издание на Ваучерната схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии към малките и средните предприятия

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и председател на Съвета по киберсигурност Марияна Николова взе участие в специалното издание на серията уебинари на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия SMEs Webinars, посветено на киберсигурността.

Г-жа Николова откри онлайн семинара „Киберсигурност: Превенция и защита за частния сектор“ заедно с изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков.

Г-жа Николова обяви старта на пилотното издание на Ваучерната схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии на малките и средните предприятия на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков заяви от своя страна, че процедурата по набиране на кандидати за предоставяне на информационни и комуникационни технологии към предприятията ще стартира на 20 ноември. Той допълни, че ще бъдат предоставяни два типа ваучери за безвъзмездна помощ към бизнеса: тип 1 на стойност 5 000 лева, които представителите на малките и средните предприятия ще могат да използват за изработка на сайт или приложение, както и тип 2 на стойност 20 000 лева за производствени и логистични дейности, както и за взимане на мерки за кибер и информационна сигурност. Г-н Таков информира, че бюджетът на програмата е  над 9 милиона лв. и се очаква да подкрепи близо 450 предприятия.

Г-жа Николова засегна и темата за Закона за киберсигурност, като заяви, че документът е първият нормативен акт, в който са разписани разпоредби в областта на мрежовата и информационна сигурност и който предоставя правна основа за борба с кибер инцидентите в България. Председателят на Съвета по киберсигурност бе категорична, че сигурността в онлайн пространството зависи от сътрудничеството между държавата и бизнеса и отправи апел към представителите на частния сектор да направят всичко по силите си за повишаване на нивото на мрежова и информационна сигурност.

Третото издание на серията уебинари на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия SMEs Webinars премина при засилен интерес.

Близо 240 представители на малкия и средния бизнес, студенти, обучаващи се в сферата на информационните технологии, и журналисти успяха да обогатят знанията си в областта на киберсигурността от Светлин Лазаров, началник на сектор „Дигитални анализи и открити източници“ в отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП-МВР и участник в работната група за приемане на Закона за киберсигурност, както и от Красимир Симонски, заместник-председател на Държавна агенция „Електронно управление“. Двамата представиха акценти от Закона за киберситурност, както и повече информация относно най-честно срещаните кибератаки и превантивните мерки, които могат да бъдат взети от гражданите, за да защитят дигиталното си присъствие.

Е. Паралеева

ОФИСАдрес
гр.Пловдив. ТЦ Европа, ул.``Княз Борис I-ви Покръстител``, 11a
МОЖЕ ДА НИ ПОТЪРСИТЕРаботно време
Понеделник - Петък 8:00 - 18:00
Събота и Неделя: Почивни дни
ОНЛАЙНSkype
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИИнформация
Счетоводни услуги
Регистрации
Регистрация на ЕООД или ООД
Регистрация на ЕТ
Регистрация по избор по ЗДДС
НАМЕРЕТЕ НИ И ВСоциалните мрежи
Може да ни пишете с вашите въпроси и ще ви отговорим, когато имаме възможност
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us?
https://skp.bg/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

СК Паралееви 2020. Всички права запазени

СК Паралееви 2020. Всички права запазени